Billede af forældrebutikkens praktikant

Hvad er Forældrebutikken egentlig? Det lærte jeg i min praktik

Hvad er Forældrebutikken egentlig? Det lærte jeg i min praktik

Med rollerne som mor til fire og skolelærer gennem 11 år er Christinamai vant til at skabe en struktureret og overskuelig hverdag for mange børn, men hun manglede noget i sit arbejds- og familieliv. Noget der kunne få hverdagen til at glide bedre og gøre den mere overskuelig for både børn, forældre og lærere. Derfor skabte hun Forældrebutikken, hvor hun udvikler produkter, der kan hjælpe og støtte børnefamilier.


I august har jeg haft min daglige gang i Forældrebutikken som praktikant. Det har været tre uger, hvor jeg har fået et unikt indblik i hverdagen i en ny virksomhed både med alle de bolde, der skal holdes styr på og gribes, og også et indblik i alle de drømme, visioner og mål, der følger med, når man starter sin egen virksomhed.


Forældrebutikkens begyndelse

Med store visioner, og et ønske om at hjælpe andre familier med at skabe struktur og overblik i hverdagen, grundlagde Christinamai Forældrebutikken i 2021. Forældrebutikken er hendes bedste bud på, hvordan man som familie kan danne en ramme, der sikrer plads til alle i familien med produkter til at skabe visuel struktur og et overblik i hverdagen. De første produkter er skabt ud fra udfordringer i hendes egen familie og med afsæt i hendes erfaring med klasserumsledelse, relationskompetence og børns udvikling som folkeskolelærer. Herefter er der kommet tusindvis af konkrete udfordringer til fra andre familier, som har været med til at udvikle produkter og piktogrammer.


Drømmen om at hjælpe andre

Forældrebutikkens mission er at lave produkter, der kan hjælpe alle familier, uanset familiestruktur, alder og udfordringer. Derfor har Christinamais mål ikke været at lave “one size fits all” produkter. Udover nogle faste produkter kan man derfor også få specialdesignede produkter, der passer præcis til den familie, der har bestilt dem. Derfor laves størstedelen af Forældrebutikkens produkter i hånden af Christinamai og hendes lille team.


Personlig rådgivning og kundeservice i topklasse

Christinamais ønske om at hjælpe kan ofte høres på kontoret, når telefonen ringer med en kunde, der har brug for hjælp, og så står hun med det samme klar til at dele ud af sin ekspertise, uanset om hun sidder midt i frokosten eller er på vej ud af døren. Med tiden har hun haft mange mødre i røret, der har følt sig frustreret, ensomme og hjælpeløse, og som ikke kunne overskue produkterne, selvom de vidste, at Forældrebutikken kunne hjælpe deres familie til mere overskud. Netop dette scenarie er en succeshistorie for Christinamai, for hvis hun kan hjælpe bare én familie til mere overskud, så er hendes mål nået. At Forældrebutikken hjælper mange familier, er der ingen tvivl om. Det kan ses på Forældrebutikkens Trustpilot med fem-stjernede anmeldelser om hurtig levering, god kundeservice og mange personlige beretninger om, hvordan Forældrebutikken og Christinamai har hjulpet familier med deres udfordringer.


Forældrebutikkens fremtid

Siden 2021 er Forældrebutikken flyttet hjemmefra, det er nu en webshop, der drives i et kontorfællesskab, og drømmene er store. For eksempel er butikken blevet udvidet, så den ikke kun er målrettet børnefamilier, men også institutioner. Med piktogrammer til institutioner bliver det nemmere at skabe en struktur om aktiviteter eller hjælpe børn med at få et sprog for deres følelser og humør. Forældrebutikkens produkter kan også bruges til meget andet. Med muligheden for at designe egne tjeklister og piktogrammer er mulighederne uendelige, og de er hverken begrænset til børnefamilier eller institutioner, tværtimod kan produkterne bruges af alle.


Nu er min praktik ved at være slut, og jeg er glad for alle de indsigter, jeg har fået både i min faglighed, om de drømmende og visionære kræfter, der driver Forældrebutikken, og ikke mindst har jeg fået øjnene op for visuel struktur. Det er kun fantasien, der sætter grænser, så derfor vil jeg gerne byde dig velkommen til en verden af visuel struktur og overblik i Forældrebutikken.

 

Skrevet af Freja Levin Thronsen